Πως αφαιρώ το AcryGel

Το Acrygel, είναι ένα προϊόν τεχνητών νυχιών. Όπως κάθε προϊόν για τεχνητά νύχια, βγαίνει πιο δύσκολα από το ημιμόνιμο ή άλλα είδη βερνικιού, αφού ο σκοπός του είναι ακριβώς αυτός: να έχει μεγάλη διάρκεια και αντοχή.

Γενικός κανόνας για το Acrygel όπως και όλα τα προϊόντα που πολυμερίζονται, είναι ότι διαβρώνουν με το καθαρό ασετόν και αφαιρούνται με τρίψιμο.

Φρεζάκι Καρβιδίου

Η σωστή μέθοδος αφαίρεσης είναι με τροχό

Ξεκινάμε με ένα φρεζάκι καρβιδίου προκειμένου να βγάλουμε τη μεγάλη ποσότητα acrygel. Το καρβίδιο επειδή είναι σκληρό μέταλλο δεν φθείρεται εύκολα και αφαιρεί μεγαλύτερη ποσότητα υλικού.

Κεραμικό Φρεζάκι

Όταν όμως πλησιάσουμε στο νύχι, αλλάζουμε σε κεραμικό φρεζάκι, προκειμένου να κάνουμε πιο ήπια αφαίρεση, να μη καίει στο πελάτη και να είναι πιο φιλικό ως προς την επιφάνεια του νυχιού.

Στο τέλος μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε λίμα ή και ασετόν για τυγχόν υπολείμματα.

 

Αφαίρεση με λίμα, pusher και ασετόν

Αν και δε προτείνεται ως μέθοδος αφαίρεσης, αν είστε διακοπές στο σπίτι σας ή κάπου που δεν έχετε πρόσβαση σε μία τεχνίτρια άκρων, μπορείτε να αφαιρέσετε το υλικό με λίμα, pusher, ασετόν και αρκετή υπομονή!

Προσοχή όμως, το ασετόν θα πρέπει να είναι 100% ασετόν και όχι από το super market. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα κάνει απολύτως τίποτα.

Αρχικά γδάρτε το υλικό με τη λίμα ή το pusher. Κάντε μεγάλες γραμμές αν είναι εφικτό και βάλτε τα δάχτυλα μέσα στο ασετόν ή τυλίξτε το με βαμβάκι και αλουμινόχαρτο.

Αφήστε 5 λεπτά (όχι παραπάνω) και δοκιμάστε να βγάλετε λίγη από την πάνω στρώση με το pusher. Επαναλάβετε με το ασετόν και τέλος βγάλτε τα τελευταία υπολείμματα με λίμα.

Η αφαίρεση με λίμα και ασετόν δεν ενδείκνυται ως τρόπος αφαίρεσης, αλλά ως μέθοδος ανάγκης.

 

Σε κάθε περίπτωση να προτιμάτε την αφαίρεση από κάποιον επαγγελματία, καθώς η λανθασμένη αφαίρεση κάνει ζημιά στα νύχια μας. Τα υλικά ονυχοπλαστικής δεν καταστρέφουν τα νύχια όταν εφαρμόζονται και αφαιρούνται σωστά. Η λάθος αφαίρεση είναι αυτή που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στα νύχια.

Acrygel colors

 

Ο ίδιος τρόπος αφαίρεσης ισχύει και για παρεμφερή προϊόντα όπως τα Builder Gel, Ακρυλικό, Polygel, Gumgel, Acrylic Gel, Acrogel, Putty gel, Flexi Gel κλπ.

Comments

Leave a Reply