Φρεζάκια Καθαρισμού

Καθαρισμός και Αποστείρωση στα Φρεζάκια Νυχιών

Φρεζάκια ΚαθαρισμούΠως καθαρίζουμε τα φρεζάκια νυχιών; Πως απολυμαίνουμε και αποστειρώνουμε τα κεραμικά φρεζάκια ή τα φρεζάκια καρβιδίου; Μπαίνουν σε κλίβανο τα κεραμικά φρεζάκια; Εδώ θα δούμε αναλυτικά πως πρέπει να καθαρίζουμε σωστά, να απολυμαίνουμε και να αποστειρώνουμε όλα τα φρεζάκια νυχιών. Κεραμικά, καρβιδίου ή διαμαντόφρεζες.

Μπαίνουν τα φρεζάκια σε κλίβανο;

Όλα τα φρεζάκια, κεραμικά, καρβιδίου και διαμαντόφρεζες μπαίνουν κανονικά σε κλίβανο και αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία. Προσέξτε μόνο να βγάλετε το πλαστικό δακτύλιο που έχουν για το χρώμα τα κεραμικά φρεζάκια και τα φρεζάκια καρβιδίου.

Όταν αγοράζετε ένα φρεζάκι, έχει ένα πλαστικό δακτύλιο όπως ο μπλε που φαίνεται στη φωτογραφία. Αφαιρέστε τον κατευθείαν για να μην το ξεχάσετε γιατί θα λιώσει και πιθανώς να σας καταστρέψει τον εξοπλισμό.

Σε τι κλίβανο μπαίνουν τα φρεζάκια;
Αποστείρωση χαλαζία ή θερμότητας;

Αποστείρωση ΧαλαζίαΤα φρεζάκια τα βάζετε κανονικά σε κλίβανο θερμότητας ή σε συσκευή αποστείρωσης με χαλαζία. Και οι δύο συσκευές κάνουν πλήρη αποστείρωση και δεν απαιτείται να έχετε και τις δύο. Μία από τις δύο αρκεί. Προσωπικά προτείνω την αποστείρωση με χαλαζία για τα εργαλεία μανικιούρ καθώς είναι πιο αποδοτικός στη δουλειά μας από ότι ο κλειστός κλίβανος θερμότητας.

Φυσικά πριν τα βάλετε για αποστείρωση θα πρέπει να τα καθαρίσετε σχολαστικά. Εάν μείνουν υπολείμματα από δέρμα, νύχια ή άλλες βρομιές δεν θα έχετε σωστή αποστείρωση όπου και να τα βάλετε!

Πως καθαρίζονται τα φρεζάκια;

Φρεζάκι ΚαθαρισμούΤα φρεζάκια έχουν ιδιαίτερα μικρές εσοχές που κρατάνε βρωμιά, λίπη, δέρμα, κερατίνη από τα νύχια ή ακόμη και μύκητες. Για αυτό πρέπει πριν τα βάλουμε στην αποστείρωση να τα έχουμε καθαρίσει σωστά, απαλλάσσοντάς τα από οποιαδήποτε εμφανή βρωμιά.

Ο καλύτερος καθαρισμός γίνεται με τα ειδικά καθαριστικά βουρτσάκια φρέζες. Αυτά τα ειδικά καθαριστικά φρεζάκια έχουν μικρές πλαστικές τρίχες που βουρτσίζουν την επιφάνεια του εργαλείου μας χωρίς να το καταστρέφουν. Χάρη στη δύναμη του τροχού αλλά και τις πλαστικές τρίχες, εισχωρούν σε σημεία που δε μπορούμε να τα καθαρίσουμε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Διαδικασία Καθαρισμού και Αποστείρωσης για τα Φρεζάκια

  1. Καθαρίζουμε το φρεζάκι από σκόνη με ένα πινέλο σκόνης, ή βάζοντάς στο κάτω από τρεχούμενο νερό. Μη το καθαρίσετε με τα χέρια, γιατί ότι βρωμιά έχει επάνω του, θα πάει στα χέρια σας.
  2. Σε ένα βαζάκι ακρυλικού υγρού ή σε ένα σφηνοπότηρο βάλτε λίγο ασετόν. Βουτήξτε μέσα το φρεζάκι και αφήστε το για 4-5 λεπτά.
  3. Καθαρίστε το με το ειδικό φρεζάκι βουτσάκι για μερικά δευτερόλεπτα. Βουτήξτε το ξανά στο ασετόν ή σκουπίστε το με χαρτί.
  4. Εφόσον είναι εμφανώς καθαρό από βρομιές βάλτε το στον αποστειρωτή.

Μην καθαρίσετε με νερό το φρεζάκι αφού το έχετε βάλει στο ασετόν. Το νερό θα κάνει ζημιά στους κρυστάλλους χαλαζία. Πριν το βάλετε στην αποστείρωση θα πρέπει να είναι στεγνό.

 

Τα χρώματα στα καθαριστικά φρεζάκια δεν παίζουν κάποιο ρόλο, είναι καθαρά θέμα αισθητικής. Το κόστος τους είναι ιδιαίτερα μικρό και οποιοσδήποτε έχει τροχό νυχιών θα πρέπει να έχει προμηθευτεί και τα ειδικά καθαριστικά φρεζάκια που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Φρεζάκια Καθαρισμού

Comments

Leave a Reply