Άδεια Τεχνίτη Χεριών και Ποδιών [update: 7-03-23] – Θέματα Εξετάσεων

Βγήκαν τα θέματα των εξετάσεων και σύντομα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Δείτε την υπηρεσία ελέγχου και υποβολής αίτησης και επικοινωνήστε μαζί μας για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις. Αφορά τεχνίτες χεριών και ποδιών (νύχια) και κομμωτές. Για εμπειρικούς, απόφοιτους Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών. Δείτε τα online σεμινάριά μας για να σας λυθούν όλες οι απορίες, σωστά, υπεύθυνα και επίσημα!.

Βγήκαν οι Κατάλογοι Θεμάτων, σύντομα οι αιτήσεις και οι εξετάσεις

Νέες Εξελίξεις – 7 Μαρτίου 2023 – Βγήκαν τα Θέματα των Εξετάσεων

Νέα υπηρεσία υποβολής αιτήσεων και ελέγχου δικαιολογητικών.

Βγήκαν επιτέλους τα θέματα από τον ΕΟΠΠΕΠ για τεχνίτες περιποίησης χεριών και ποδιών αλλά και κομμωτές. Αξίζουν συγχαρητήρια στο σωματείο μας, το ΣΕΚΠΑ αλλά κυρίως στον ΕΟΠΠΕΠ και τη διευθύνουσα σύμβουλο Κα Λυτρίβη που έτρεξε τη διαδικασία για να ενταχθούν χιλιάδες δικαιούχοι.

Εδώ βρίσκεται η τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΠΠΕΠ που αφορά τους εμπειρικούς ενώ σε αυτό εδώ το link θα βρείτε τους καταλόγους θεμάτων. Σύγχρονοι κατάλογοι που δημιουργήθηκαν από τον ΕΟΠΠΕΠ και τη συμβολή πραγματικών επαγγελματιών του χώρου.

Για τα θέματα των κομμωτών πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των τεχνιτών άκρων και τεχνίτες νυχιών πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, για βοήθεια στην αίτησή σας αλλά και τα σεμινάρια που διοργανώνουμε, πατήστε εδώ.

Κλείστε την θέση σας για την επεξεργασία των αιτήσεων αλλά και προέλεγχο των δικαιολογητικών σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ετοιμάσουμε το φάκελό σας και να ελέγξουμε τα δικαιολογητικά σας, γιατί οι εξετάσεις δεν θα επαναληφθούν μετά το 2023 και για να μη πληρώσετε παράβολα χωρίς να έχετε όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Επικοινωνήστε μαζί μας και δείτε τα online σεμινάριά μας εδώ.

 

Νέο Video μετά τις τελευταίες εξελίξεις (Αύγουστος 2022).

Ακολουθήστε στο TikTok και το Instagram για να μη χάνετε τις εξελίξεις! Στο TikTok θα βρείτε επιπλέον video με διάφορες ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν τις άδειες.

 

Νέα Ενημέρωση 28 Ιουλίου 2022

Αυτό που περιμέναμε, έγινε. Μετά από συστάσεις του σωματείου μας αλλα και τη παρέμβαση του ΕΟΠΠΕΠ, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια, ψηφήστικε ο νόμος που ανοίγει το δρόμο για να συμμετέχουν στις εξετάσεις όλοι οι τεχνίτες που έχουν 3 έτη ένσημα μέχρι και τη 1η Δεκεμβρίου 2022, αντί της καταληκτικής ημερομηνίας που ήταν 31/12/2017.

Έτσι, σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στις 21/7/2022 με αριθμό 4957 και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 141/Α/21-7-2022:

  1. Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν 3 έτη προϋπηρεσία ή 900 ημερομίσθια με εξαρτημένη ή μη εργασία (ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ δηλαδή). Στην προϋπηρεσία υπολογίζεται και η διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο.
  2. Οι εξετάσεις θα γίνονται μέχρι 31/12/2023 (και όχι μέχρι τέλος 2022 που ήταν), ενώ υπάρχει δικαίωμα παράτασης με απόφαση του υπουργού παιδείας (και όχι αναμονή για νόμο), για ακόμη δύο έτη. Δηλαδή μπορεί οι εξετάσεις να παραταθούν μέχρι 31/12/2025 ώστε να προλάβουν να γίνουν οι εξετάσεις και να συμμετέχουν όλοι οι δικαιούχοι.

Τι πρέπει να κάνετε

ΥΠΟΜΟΝΗ να βγουν οι αιτήσεις από τον ΕΟΠΠΕΠ. Προς το παρόν, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να μαζέψετε τα ένσημά σας ώστε να δείτε που εντάσσεστε όταν ανοίξουν οι αιτήσεις.

Μην στέλνετε μηνύματα, και μη καλείτε τον ΕΟΠΠΕΠ. Δεν μπορούν να σας πουν κάτι νεότερο. Για οτιδήποτε επιπλέον, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση εδώ. Φυσικά μπορείτε να βλέπετε τις ανακοινώσεις στο site του ΕΟΠΠΕΠ.

Πρώτη Ενημέρωση με Live (Τετάρτη 22/9/21):

Το live έγινε τη Τετάρτη 22/9 στις 20:00 στο Facebook Group Nails All About. Μπορείτε να το δείτε εδώ, μόνο το πρώτο μέρος, χωρίς τις ερωτοαπαντήσεις.

Είδη Εξετάσεων

Κάτι βασικό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών εξετάσεις:

  • Οι εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ (και των ΣΕΚ που καταργήθηκαν)
  • Οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας τεχνίτη χεριών και ποδιών που αφορούν τους υπόλοιπους. Εμπειρικούς, από ΚΔΒΜ και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών.

Οι αιτήσεις για εξετάσεις αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ έχουν ήδη λήξει για το 2021.

Πόσο έγκυρη είναι η ενημέρωση εδώ; [ποιος είσαι εσύ;]

Επειδή ανά καιρούς βγαίνουν διάφοροι που λένε ότι τους έρθει, πρέπει να αναφέρω ότι η ενημέρωση εδώ, είναι επίσημη και σωστή. Αρχικά, ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα των αδειών εδώ και χρόνια. Άρθρα μου για την άδεια, θα βρείτε εδώ από το 2015, με συνεχή ενημέρωση μέχρι σήμερα. Ως πρόεδρος του μοναδικού σωματείου για το επάγγελμα του τεχνίτη χεριών και ποδιών, του ΣΕΚΠΑ έχω ανακοινώσει ότι κύριο μέλημά μου είναι η έκδοση αδειών σε συναδέλφους. Για αυτό το λόγο, μαζί με την αντιπρόεδρο του σωματείου, έχουμε έρθει σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΠΠΕΠ και άλλους αρμόδιους φορείς, που αφορούν το επάγγελμά μας και έχουμε άμεση ενημέρωση για τη διαδικασία.

Comments

Leave a Reply