Άδεια Τεχνίτη Χεριών και Ποδιών [update: 22-9-21]

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που ξεπάγωσε η διαδικασία απόκτησης για άδεια τεχνίτη χεριών και ποδιών για τους εμπειρικούς και τους απόφοιτους Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, ακολουθούν αναλυτικές ενημερώσες. Θα γίνουν κάποια live για να γίνει πιο κατανοητή η διαδικασία αλλά και για να λυθούν απορίες. Το άρθρο αυτό, θα ανανεώνεται συχνά.

Πολύ Σημαντικό (Συμπληρώστε την Ερευνα):

Εάν είστε τεχνίτρια άκρων, πατήστε εδώ και συμπληρώστε αυτή την έρευνα που κάνουμε σε συνεργασία με τον ΣΕΚΠΑ προκειμένου να διαθέσουμε τα συνολικά αποτελέσματα στον ΕΟΠΠΕΠ. Θα μας βοηθήσει να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες τεχνίτριες και να λύσουμε πιθανές αδικίες του συστήματος.

Πρώτη Ενημέρωση με Live (Τετάρτη 22/9):

Το live έγινε τη Τετάρτη 22/9 στις 20:00 στο Faebook Group Nails All About. Μπορείτε να το δείτε εδώ, μόνο το πρώτο μέρος, χωρίς τις ερωτοαπαντήσεις.

Στη συνέχεια, θα γίνουν live τηλεδιασκέψεις μέσω zoom για να ενημερώσουμε τις ειδικές κατηγορίες εξετάσεων ξεχωριστά. Σε αυτές θα συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τη παραπάνω έρευνα, ώστε να γνωρίζουμε και σε ποια κατηγορία ανήκουν. Για την έρευνα, πατήστε εδώ.

Είδη Εξετάσεων

Κάτι βασικό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών εξετάσεις:

  • Οι εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ (και των ΣΕΚ που καταργήθηκαν)
  • Οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας τεχνίτη χεριών και ποδιών που αφορούν τους υπόλοιπους. Εμπειρικούς, από ΚΔΒΜ και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών.

Οι αιτήσεις για εξετάσεις αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει για το 2021 και λήγουν στις 24/9/21, με τελευταία μέρα πληρωμής την 23/9. Πληροφορίες εδώ. Για τη παράταση υποβολής αιτήσεων δείτε εδώ.

Πόσο έγκυρη είναι η ενημέρωση εδώ; [ποιος είσαι εσύ;]

Επειδή ανά καιρούς βγαίνουν διάφοροι που λένε ότι τους έρθει, πρέπει να αναφέρω ότι η ενημέρωση εδώ, είναι επίσημη και σωστή. Αρχικά, ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα των αδειών εδώ και χρόνια. Άρθρα μου για την άδεια, θα βρείτε εδώ από το 2015, με συνεχή ενημέρωση μέχρι σήμερα. Ως πρόεδρος του μοναδικού σωματείου για το επάγγελμα του τεχνίτη χεριών και ποδιών, του ΣΕΚΠΑ έχω ανακοινώσει ότι κύριο μέλημά μου είναι η έκδοση αδειών σε συναδέλφους. Για αυτό το λόγο, μαζί με την αντιπρόεδρο του σωματείου, έχουμε έρθει σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΠΠΕΠ και άλλους αρμόδιους φορείς, που αφορούν το επάγγελμά μας και έχουμε άμεση ενημέρωση για τη διαδικασία.

Comments

Leave a Reply