Γιατί το Acrygel είναι το μέλλον στα τεχνητά νύχια;

Το Acrygel®️ είναι ένα νέο για τα Ελληνικά δεδομένα προϊόν, που ήρθε για να μείνει οριστικά. Σύντομα θα αντικαταστήσει το τζελ και το ακρυλικό σε όλες τις εφαρμογές τεχνητών νυχιών. Πρόκειται για την επανάσταση στα τεχνητά, όπως ακριβώς έγινε με το ημιμόνιμο βερνίκι στο απλό manicure.

Τι είναι AcryGel ®️

Acrygel ®️ είναι η ονομασία του συγκεκριμένου προϊόντος που έβγαλε η ALX Cosmetics και κατοχύρωσε για το προϊόν αυτό. Άλλες εταιρείες κυκλοφορούν παρόμοια προϊόντα  με άλλα ονόματα, παρεμφερείς ιδιότητες και διαφορετική σύσταση. Αυθεντικό AcryGel®️, είναι μόνο το προϊόν της ALX Cosmetics.

Το AcryGel, είναι ένα νέο υλικό, που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του ακρυλικού και του τζελ χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους.

Για λόγους κατανόησης του άρθρου, παρακάτω αναφερόμαστε σε όλα τα προϊόντα που είναι “τύπου AcryGel ®️”, αφού AcryGel®️ είναι μόνο το προϊόν της ALX Cosmetics. Παρακάτω λέγοντας AcryGel θα εννοούμε προϊόντα με παρεμφερείς ιδιότητες.

Αν και το AcryGel ®️ στην Ελλάδα το έφερε η ALX Cosmetics, δεν είναι το μοναδικό προϊόν με παρεμφερής ιδιότητες. Μάλιστα υπήρχαν εταιρείες στο εξωτερικό που το είχαν κυκλοφορήσει με άλλα ονόματα πολύ πιο παλιά.

Αν και θα τα δούμε αναλυτικά πιο κάτω, ας δούμε πρώτα για ποιο λόγο δεν είχε κατακτήσει την αγορά μέχρι σήμερα. Όπως έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο που μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ήταν Εξωφρενικά Ακριβό

Ένα αρχικό πακέτο, κόστιζε πάνω από 500 €. Μία τεχνίτρια έπρεπε να κάνει μία αρχική επένδυση άνω των 500 € έστω για να το δοκιμάσει. Στη συνέχεια, το υλικό κόστιζε πολύ περισσότερο από την τιμή που θα χρέωνε την υπηρεσία. Ακόμη δηλαδή και αν ήταν ένα μαγικό προϊόν που θα έφτιαχνε μόνο του τα νύχια της πελάτισσας, με τέτοια τιμή ήταν εντελώς άχρηστο.

Στη συνέχεια ορισμένες εταιρείες έβγαλαν παρεμφερή προϊόντα, αλλά το κόστος παρέμενε υψηλό. Σήμερα, το προϊόν αυτό μπορεί να το δοκιμάσει μία τεχνίτρια μόνο με 4,20 € σε μικρή συσκευασία, ενώ η τιμή του είναι αντίστοιχη με ενός καλού τζελ ή ακρυλικού. Τα 15 γρ κοστίζουν 11,90 €, τα 30 γρ. 19,90 € ενώ τα 60 γρ. κοστίζουν 36,40 €. Το κόστος δηλαδή ανά γραμμάριο είναι περίπου 0,60 € καθιστώντας το ένα πολύ προσιτό υλικό ακόμη και σε μία νέα τεχνίτρια.

Ξεκίνησαν με Ψέματα

Αν και οι γυναίκες λένε ότι αγαπάνε τα ψέματα, η αγορά πάντα αντιμετωπίζει το ψέμα με δυσπιστία. Αρκετές εταιρείες για να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα, το παρουσίασαν με μία σωρεία από ψέματα που έκανε το πελάτη δύσπιστο ως προς το νέο προϊόν, ιδίως τη στιγμή που έπρεπε να το εμπιστευτεί για να το δοκιμάσει.

Δεν θέλει ειδικό πινέλο

Το Acrygel δουλεύεται με πινέλο του τζελ. Μπορεί να δουλευτεί ακόμη και με πινέλο ακρυλικού, αν και εγώ προτιμώ το πινέλο του τζελ. Δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό πινέλο. Το υλικό από το σωληνάριο μπορείς να το πάρεις με το πινέλο, σπάτουλα ή ένα pusher. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει «ειδικό πινέλο για acrygel».

Δεν θέλει ειδικό υγρό

Το Acrygel δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό υγρό, αλλά πολυμερίζεται όπως το τζελ. Για να μη κολλάει επάνω στο πινέλο χρησιμοποιούμε οινόπνευμα. Αρκετές εταιρείες έβγαλαν «υγρό acrygel» για να το κάνουν να μοιάζει με το ακρυλικό αλλά και για να πουλήσουν αραιωμένο οινόπνευμα ως «ειδικό υγρό».

Δεν έχει σχέση με ακρυλικό

Το Acrygel λέγεται έτσι, επειδή συνδυάζει τα προτερήματα του ακρυλικού και του τζελ. Ως χημική σύσταση όμως δεν έχει καμία σχέση με το ακρυλικό, ούτε χρησιμοποιεί υγρό ακρυλικού για να ενεργοποιηθεί και να γίνει σκληρό. Η σκλήρυνση του υλικού γίνεται με πολυμερισμό (φωτοσκλήρυνση) όπως ακριβώς και με το τζελ ή το ημιμόνιμο βερνίκι.

Δεν θέλει ειδική εκπαίδευση

Μία τεχνίτρια που έχει κάνει έστω και 10 τεχνητά νύχια στη ζωή της, δεν χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για να ασχοληθεί με το Acrygel. Δεν λέω ότι η εκπαίδευση γενικά δεν είναι χρήσιμη, αντιθέτως. Εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση είναι απαραίτητη σε αυτό το επάγγελμα, όμως δεν είναι απαραίτητη για το προϊόν. Μία επαγγελματίας τεχνίτρια, με 5 βασικές οδηγίες από την εταιρεία που το προμηθεύεται είναι πλήρως καλυμμένη.

Δεν δουλεύεται κυρίως ή μόνο με dual form

Η μέθοδος με το dual form, είναι μία πολύ παλιά μέθοδος που κανένας επαγγελματίας δεν χρησιμοποιούσε. Ξαφνικά έγινε ένας χαμός με τη «νέα μέθοδο» που είναι τουλάχιστον 4 ετών παλιά. Δε λέω, ωραία τα dual form για να παίξεις και σε ορισμένες εφαρμογές όπως μεγάλη καμπύλη (apex) είναι μία εύκολη λύση. Όμως το acrygel και τα dual form δεν έχουν καμία σχέση και σίγουρα δεν χρειάζεται dual form κάποιος για να χρησιμοποιήσει το acrygel. Προσωπική μου άποψη, είναι ότι μία έμπειρη τεχνίτρια δεν χρησιμοποιεί dual form και για αυτό δεν ήταν γνωστά μέχρι σήμερα.

Γιατί το Acrygel είναι καλύτερο από το τζελ και το ακρυλικό

Το Acrygel είναι ένα προϊόν που έχει την ίδια διάρκεια με το τζελ ή το ακρυλικό και την ίδια ακριβώς χρησιμότητα. Είναι υλικό τεχνητών νυχιών με το οποίο μπορούμε να κάνουμε φυσική ενίσχυση ή επέκταση νυχιού.

Το Acrygel όμως, συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματά τους, χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους. Ας δούμε αναλυτικά λοιπόν γιατί το acrygel είναι καλύτερο.

Δεν μυρίζει

Είναι γνωστό ότι το ακρυλικό μυρίζει απαίσια και ορισμένοι μάλιστα έχουν αναπνευστικά προβλήματα από το υγρό του ακρυλικού. Αρκετά καταστήματα επένδυσαν σε ακριβό εξαερισμό ή το κατήργησαν για αυτό το λόγο. Το Acrygel όμως, δεν μυρίζει καθόλου.

Δεν στεγνώνει μόνο του

 

Το ακρυλικό στεγνώνει μόνο του. Αρκετές τεχνίτριες ιδίως στην αρχή δυσκολεύονται με το ακρυλικό αφού πρέπει να το δουλέψουν γρήγορα για να μη στεγνώσει. Το acrygel δεν στεγνώνει μόνο του, και θα σταθεροποιηθεί πλήρως μόλις πολυμεριστεί.

Δεν «τρέχει»

Ένα βασικό μειονέκτημα του τζελ, είναι ότι δεν μπορείς να φτιάξεις 5 νύχια και μετά να τα πολυμερίσεις. Πρέπει να βάζεις και να βγάζει συνέχεια το χέρι στη λάμπα πολυμερισμού με αποτέλεσμα να καθυστερείς σημαντικά. Με το acrygel δεν έχεις αυτό το πρόβλημα, αφού κάθεται όπως θα το αφήσεις για πολύ ώρα.

Δεν καίει στις λάμπες LED

Ένας πελάτης που θέλει να φτιάξει τα νύχια του, δεν έρχεται για να τον ταλαιπωρήσουμε. Ετσι, όταν ένα προϊόν δημιουργεί αίσθημα καύσου, δημιουργεί και μία δυσαρέσκεια απέναντι στην υπηρεσία. Με το acrygel δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αφού δεν καίει κατά το πολυμερισμό σε οποιαδήποτε συσκευή.

Δουλεύεται εύκολα

Αν και είναι πηχτό προϊόν, δουλεύεται πολύ εύκολα. Αρκεί να βουτήξουμε το πινέλο σε απλό οινόπνευμα και το υλικό μας πλάθεται αμέσως. Ακόμη και νέες τεχνίτριες μπορούν εύκολ

 

α και γρήγορα να διαμορφώσουν το acrygel, αφού από τη σύστασή του δεν τρέχει, βοηθάει στη διαμόρφωση και δουλεύεται πολύ εύκολα.

Δεν προκαλεί αλλεργίες

Γενικά δεν έχουν αναφερθεί καθόλου αλλεργίες στο acrygel. Οι περισσότερες αλλεργίες εμφανίζονταν στο ακρυλικό και στο υγρό του κυρίως λόγω της ακετόνης (acetone). Στο acrygel δεν έχουν εμφανιστεί αλλεργίες, λύνοντας όλα τα προβλήματα του ακρυλικού.

Δουλεύεται με όλες τις μεθόδους

Μπορούμε να το δουλέψουμε με όλες τις μεθόδους, όπως dual form, inverted, φόρμες, tips ή ως φυσική ενίσχυση. Επιπλέον μπορούμε να το δουλέψουμε με πινέλο τζελ ή με πινέλο ακρυλικού όπως ακριβώς θα δουλεύαμε το τζελ ή το ακρυλικό αντίστοιχα. Λόγω της πυκνότητας αλλά και της συμπεριφοράς του, αντιδρά σχεδόν το ίδιο ανάλογα με τη χρήση που θα του κάνουμε.

Ακόμη καλύτερα, με το αυθεντικό ALX Acrygel ®️

Αφού λοιπόν το νέο αυτό υλικό είναι τόσο καλύτερο από τα άλλα υλικά τεχνητών, μένει μόνο να δούμε εάν υποστηρίζεται το ίδιο και από τις εταιρείες παραγωγής. Στην ALX Cosmetics έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στο Acrygel®️ και για αυτό είναι το καλύτερο υλικό τεχνητών που θα βρείτε στην αγορά.

17 έτοιμα χρώματα

Διαφανές, λευκό, μαύρο, γαλακτερό, απαλό ροζ και περισσότερες από 17 αποχρώσεις, είναι ήδη διαθέσιμες.

Βαζάκι ή Σωληνάριο

Οι μικρές ποσότητες αφήνουν πολύ υλικό στο σωληνάριο, για αυτό τις βγάλαμε σε βαζάκι. Κάποιους τους εξυπηρετεί το βαζάκι σαν το τζελ, ενώ άλλους το σωληνάριο.

Διάφορα Μεγέθη

Δεν είναι ανάγκη να επενδύσετε μεγάλα ποσά για να το δοκιμάσετε. Με 4,2 € μόνο, μπορείτε να πάρετε το βαζάκι των 5 γραμμαρίων. Σε μεγαλύτερες ποσότητες είναι ακόμη πιο οικονομικό.

Γραμμάρια Συσκευασία Τιμή
5 Βαζάκι 4,2 €
15 Βαζάκι 11,90 €
15 Σωληνάριο 11,90 €
30 Σωληνάριο 19,90 €
50 Σωληνάριο 32,50 €
60 Σωληνάριο 34,60 €

 

Ελάτε να δείτε το acrygel και να το δοκιμάσετε στη πράξη σε ένα από τα workshop που κάνουμε κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Πληροφορίες για τα ALX Workshop και για δηλώσεις συμμετοχής, θα βρείτε εδώ.

Για οτιδήποτε επιπλέον, μπορείτε να καλέσετε στο 211.8.50.60.70

Comments

Leave a Reply