Η έκθεση CosmeticShow και γιατί να την επισκεφθείς

Η νέα έκθεση CosmeticShow που ελπίζουμε να αλλάζει τα δεδομένα των εκθέσεων ομορφιάς, θα γίνει 10-12 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do. Γιατί επιλέξαμε να συμμετέχουμε σε αυτή την έκθεση, για πρώτη φορά και ποιοι οι λόγοι να επισκεφθείτε την έκθεση.

Στις αρχές του 2017, ένα χρόνο πριν περίπου, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο «γιατί δε πηγαίνουμε στις εκθέσεις ομορφιάς». Ο κύριος λόγος που ανέφερα και τότε, είναι ότι πρόκειται για μεγάλα «παζάρια» που υποτίθεται ότι απευθύνονται σε «επαγγελματίες». Ένα χρόνο μετά, ανακοινώσαμε τη συμμετοχή μας στη Cosmetic Show (πατήστε εδώ για τη πρόσκληση), μία νέα έκθεση στο χώρο της ομορφιάς, που ελπίζω να αλλάξει λίγο τη κατάσταση στην αγορά μας.

Η έκθεση Cosmetic Show διοργανώνεται από την Principal Managmenet, εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων, που διοργανώνει μεταξύ άλλων την ExpoHotel, τη Home Show, την Έκθεση Ελλήνων Κατασκευαστών Επίπλου, και την Expo Material. Είναι γενικά μία εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων που δε προέρχεται από το χώρο της ομορφιάς ούτε ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τη Cosmetic Show. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν το κλάδο αντικειμενικά και με επαγγελματισμό, και ελπίζω να βγει σε καλό μας.

Για να μη σας κουράσω όμως, θα αναφέρω ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που θεωρώ ότι έχει:

Δωρεάν Ελεύθερη Είσοδος

Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κανέναν ότι είσαι επαγγελματίας, ούτε θα βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Δεν θα σου ζητηθούν προσωπικά στοιχεία, πέρα από μία τυπική εγγραφή στην είσοδο. Θέλεις να έρθεις μόνη σου; Με τις φίλες ή τη παρέα σου; Κανένα πρόβλημα. Κανένα άγχος για το αν επιτρέπονται συνοδοί, ούτε θα σε σταματήσει κανείς στην είσοδο για ανάκριση!

Υποστηρίζεται από επαγγελματικές ενώσεις

Εκεί που θα σκεφτόσουν ότι «άμα δεν έχει face control, δεν είναι επαγγελματική», η υποστήριξη από επαγγελματικές ενώσεις έρχεται να το διαψεύσει. Το “face control” δε σε κάνει επαγγελματία. Η έκθεση απευθύνεται σε όλους, και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες. Για αυτό και υποστηρίζεται από το σύλλογο «Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος» αλλά και το «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Μηχανημάτων Καλλυντικών Αισθητικής».

 

Περιλαμβάνει τη Cosmoestetica

Η Cosmoestetica διοργανώνεται για 43η φορά εδώ και πολλά χρόνια. Δεν γνωρίζω ακριβώς από πότε διοργανώνεται, αλλά για να έχει κάνει ήδη 42 αυτόνομες διοργανώσεις στα 18 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, έχει τη δική της ξεχωριστή αξία. Με 42 αυτόνομες διοργανώσεις η επιλογή της να ενσωματωθεί για πρώτη φορά σε άλλη έκθεση ομορφιάς, σίγουρα ανεβάζει το επίπεδο και την αξία της διοργάνωσης.

Φιλοξενεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κομμωτικής

Οι επαγγελματίες κομμωτές είναι σίγουρο ότι θα δώσουν το παρόν τους με ξεχωριστές δημιουργίες στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κομμωτικής της ομοσπονδίας τους (ΚΟΚΚΚΕ). Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια της έκθεσης, σε ειδικά διαμορφωμένο stage στην κεντρική αρένα.

Απεριόριστο Δωρεάν Parking

Κανένας δε θέλει να χάσει το Σάββατο ή τη Κυριακή του ψάχνοντας για parking. Ιδιαίτερα αν πηγαίνεις σε μία επαγγελματική έκθεση, θέλεις η ταλαιπωρία να είναι ελάχιστη. Η διοργάνωση έχει ήδη  φροντίσει να έχει δωρεάν Parking, ενώ ο περιβάλλον χώρος της έκθεσης έχει απεριόριστο χώρο για να μας χωρέσει όλους.

Εύκολη Πρόσβαση

Βασικό σε μία έκθεση είναι η εύκολη πρόσβαση. Αν μένεις στη Κηφισιά ίσως να σου πέσει μακριά, αλλά ούτως ή άλλως τίποτα δεν θα ήταν κοντά σου. Το Δέλτα Φαλήρου είναι ένα αρκετά κομβικό σημείο, με εύκολη πρόσβαση από όλη την Αθήνα. Υπάρχουν γραμμές του τραμ, του μετρό/ησαπ αλλά και αρκετά λεωφορεία που εξυπηρετούν. Σίγουρα όμως, είναι από τα πιο ευκολοπροσβάσιμα εκθεσιακά κέντρα της Αθήνας.

 

 

Δε θα είναι «παζάρι» και αυτή δηλαδή;

Αυτό δε το ξέρω. Ειλικρινά ελπίζω πως όχι. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που με κάνουν να πιστεύω ότι δε θα είναι παζάρι. Αυτό όμως εξαρτάται τόσο από τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες.

Δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πώληση καλλυντικών. Αντιθέτως. Η επιτυχία της έκθεσης βασίζεται στη πώληση και για αυτό είναι ανοιχτή σε όλους. Το εάν όμως είναι «παζάρι» ή όχι, έχει να κάνει από το τρόπο που το διαχειρίζονται οι εκθέτες.

Στην ALX Cosmetics για παράδειγμα, θα υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτεί κάποιος τα προϊόντα μας, αλλά δεν περιοριζόμαστε σε αυτό.

  • Θα υπάρχει χώρος επίδειξης.
  • Θα γίνεται δωρεάν εφαρμογή για να γίνει γνωριμία του κοινού με τα μονοφασικά ημιμόνιμα.
  • Θα υπάρχει ειδικός χώρος για επαγγελματίες και συνεργάτες όχι μόνο για να δουν τα προϊόντα στα ράφια πώλησης, αλλά για να μπορέσουμε να συζητήσουμε από κοντά και να λύσουμε όλες τις πιθανές απορίες.
  • Θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό με γνώσεις στα προϊόντα της ALX Cosmetics, προκειμένου να λύσει όλες τις εξειδικευμένες ερωτήσεις ενός επαγγελματία, αλλά και με το χρόνο και τη διάθεση να το κάνει αυτό.

Οπως συνήθιζε να λέει ένας φίλος “Κάνε με μάγο, να σε κάνω πλούσιο”. Σίγουρα δε ξέρουμε τι θα γίνει και πως θα είναι. Οι προθέσεις δείχνουν οι καλύτερες και επιλέξαμε να υποστηρίξουμε και εμείς αυτό το εγχείρημα. Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά.

Για τη πρόσκληση στην έκθεση πατήστε εδώ.

Comments

Leave a Reply