Ημιμόνιμο βερνίκι: Πως βγαίνει σωστά!

dreamstime_xs_12199084Συχνά ακούω παράπονα από πελάτες ότι δυσκολεύονται να βγάλουν το ημιμόνιμο μανικιούρ τους. Μία διαδικασία που είναι πολύ εύκολη, αλλά λίγο χρονοβόρα. Θεωρούσα ότι όλες οι γυναίκες γνωρίζουν πως γίνεται, μέχρι που τυχαία διάβασα ορισμένα άρθρα στο Internet για το πως βγαίνει το ημιμόνιμο μανικιούρ, και κατάλαβα για ποιο λόγο παιδεύεστε όλες. Η παραπληροφόρηση, η άγνοια και το copy paste στο μεγαλείο του! [ Νέο: περιλαμβάνεται αναλυτικό video ]

Δείτε στο τέλος του άρθρου, το απόσπασμα από την εκπομπή νύχτες πολύ high, που ο Alex εξηγεί για το πως γίνεται η αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού, καλεσμένος της Νατάσας Κρητικού.

Έτσι, αποφάσισα να γράψω το σωστό τρόπο για την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού, που μοιάζει να είναι επτασφράγιστο μυστικό:

πακέτο αφαίρεσηςΠακέτο Αφαίρεσης με Τροχό

Θέλετε να κάνετε αφαίρεση acrygel ή τεχνητών στο σπίτι; Δείτε το πακέτο αφαίρεσης με τροχό και φρεζάκι, μόνο με 24,90 €. Περιλαμβάνει τροχό οικιακής χρήσης, λίμα ALX, μπάφερ, 3 τροχολιθάκια, 1 διαμαντόφρεζα, 1 φρεζάκι γυαλίσματος και κεραμικό φρεζάκι κόκκινο ή μπλε για αφαίρεση. Πατήστε εδώ για να δείτε το πακέτο προσφοράς από το alexeshop.com

 

Πως βγαίνει το ημιμόνιμο βερνίκι.

Η ίδια διαδικασία κάνει και για το νέο, μονοφασικό ημιμόνιμο βερνίκι, που δεν θέλει βάση ή top. Το άρθρο αρχικά αφορούσε το κλασικό τριφασικό ημιμόνιμο. Το ALX Gel Polish (one step, long lasting) έχει ακριβώς την ίδια διαδικασία αφαίρεσης.

  1. Λιμάρουμε ελαφρά όλα τα νύχια.
  2. Βάζουμε αρκετό ασετόν σε βαμβάκι και το τυλίγουμε επάνω στο νύχι με αλουμινόχαρτο η κάτι αντίστοιχο. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να βουτήξουμε τα νύχια μας μέσα σε ασετόν, αλλά θα ξοδέψουμε πολύ υλικό, που είναι ακριβό.
  3. Τα αφήνουμε να ποτίσουν για 10-20 λεπτά.
  4. Με ένα ξύλινο ή μεταλλικό pusher σπρώχνουμε το υλικό για να φύγει από το νύχι.
  5. Εάν έχει μείνει αρκετό επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, διαφορετικά λιμάρουμε τα νύχια για να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα.

Τα συνηθΕστερα λΑθη

Πρώτα Λιμάρουμε

Hand with pink orchidΠριν βάλουμε το ασετόν στα νύχια θα πρέπει να λιμάρουμε ελαφρά. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστρέψουμε την τελευταία στρώση του βερνικιού που έχει πολυμεριστεί, και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος.

Ο λόγος που είναι ανθεκτικό το μόνιμο/ημιμόνιμο μανικιούρ είναι επειδή το υγροποιημένο τζελ πολυμερίζεται. Με αυτή τη διαδικασία, τα μόρια του υλικού έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα σφικτούς δεσμούς μεταξύ τους. Με τη λίμα, αναγκάζουμε τα μόρια να διασπαστούν μηχανικά προκειμένου να μπορέσει το χημικό στοιχείο της ακετόνης να διεισδύσει και να χαλαρώσει τους χημικούς δεσμούς.

Καθαρό Ασετόν

Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Αν χρησιμοποιήσετε ασετόν με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη θα είναι σχεδόν άχρηστο και θα παραπονιέστε ότι «δε βγαίνει». Μην χρησιμοποιήσετε ασετόν με λάδι. Αν δεν έχετε καθαρό ασετόν απλά μη το προσπαθήσετε καθόλου. Ένα σύνηθες λάθος είναι να προσπαθείτε να αφαιρέσετε το υλικό με το «φθηνότερο ασετόν» που βρήκατε στο super market, που είναι φθηνό επειδή έχει 30-40% ακετόνη (αρκετή για να ξεβάψεις τα νύχια σου από απλό βερνίκι αλλά όχι για να διαλύσει το πολυμερισμένο τζελ).

Προσεκτικά με το Pusher

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ξύλινο pusher για να μην κάνετε ζημιά στο νύχι σε περίπτωση λάθους. Διαφορετικά να είστε προσεκτική. Σπρώχνουμε μόνο το υλικό και δεν ξύνουμε την επιφάνεια του νυχιού.

Λίμα στο τέλος!

Αν το βερνίκι φύγει σαν φλούδα ή «ιδιαίτερα εύκολα», αυτό σημαίνει ότι η διάρκειά του δε θα ήταν καλή ή ότι ήταν έτοιμο να φύγει. Η τελευταία στρώση είναι το ίδιο επίμονη με τη πρώτη. Είναι λογικό να χρειαστεί λιμάρισμα στο τέλος.

Λιμάρετε με προσοχή από τη μία κατεύθυνση και όχι σαν βιολί (πέρα-δόθε).

Νέο ημιμόνιμο ALX GEL POLISH

Τα ψέματα, τα λάθη και οι ανακρίβειες

  1. Το συνηθέστερο λάθος που διάβασα στο Internet είναι ότι δεν αναφέρει κανένας πως πρέπει πρώτα να λιμάρουμε τα νύχια για να καταστρέψουμε το top coat. Με λίγα λόγια όλη η διαδικασία είναι σχεδόν … άχρηστη!
  2. Κανείς δεν αναφέρει ότι το ασετόν πρέπει να είναι καθαρό και όχι … λαδάκι με λίγο ασετόν που πουλάνε στα περισσότερα super market. Το καθαρό ασετόν είναι ακριβό υλικό, και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που όλα τα nail studio χρεώνουν την αφαίρεση.
  3. Η λίμα δεν καταστρέφει τα νύχια. Η κακή χρήση της λίμας καταστρέφει τα νύχια. Η λίμα θέλει υπομονή και προσοχή.
  4. Τα ημιμόνιμα βερνίκια είναι ρευστοποιημένο τζελ. Είναι κάτι ενδιάμεσο από τζελ και απλό βερνίκι και είναι φυσιολογικό  ο «κόπος» της αφαίρεσης είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Το ημιμόνιμο δεν πρέπει να αφαιρείται μόνο με ασετόν. Ετσι αφαιρείται το απλό βερνίκι. Το ημιμόνιμο θέλει λίμα, ασετόν και ξανά λίμα.
  5. Το ημιμόνιμο βερνίκι που αφαιρείται ιδιαίτερα εύκολα δεν είναι καλύτερης ποιότητας. Συνήθως είναι χειρότερης, χωρίς να είναι κανόνας.

 

Να το κάνω μόνη μου ή να πάω σε ένα κατάστημα περιποίησης νυχιών;

NailsΑν και η παραπάνω διαδικασία είναι ακριβώς αυτή που κάνουμε όλοι οι επαγγελματίες, χωρίς να έχω παραλείψει κανένα «μυστικό».

Η δική μου προσωπική πρόταση είναι να πάτε σε ένα κατάστημα να σας το κάνει μία επαγγελματίας τεχνίτρια. Οι λόγοι είναι αρκετοί, και απλοί:

  1. Ο χρόνος και το υλικό που θα ξοδέψετε θα σας κοστίσει το ίδιο ή ίσως και περισσότερο από τη χρέωση ενός καταστήματος περιποίησης.
  2. Μετά την αφαίρεση, τα νύχια θέλουν περιποίηση. Τουλάχιστον ένα απλό μανικιούρ, ή λίγο λάδι με βιταμίνες για την ενίσχυση της κερατίνης του νυχιού είναι απαραίτητα και πιθανώς δεν θα τα κάνετε στο σπίτι.
  3. Η πιθανότητα να κάνετε ζημιά στα νύχια σας είναι μεγαλύτερη από το κόστος της αφαίρεσης.
  4. Ένα άλλο άτομο μπορεί πολύ πιο εύκολα και αποδοτικά να επεξεργαστεί και τα δύο χέρια σας, από ότι μπορείτε μόνη σας.

Τι κόστος έχει η αφαίρεση;

Κάθε κατάστημα περιποίησης χεριών ή ελεύθερος επαγγελματίας, έχει τη δική του τιμολογιακή πολιτική. Στα PrettySaloon για παράδειγμα, χρεώνουμε την αφαίρεση 2,90 €. Προσωπικά θεωρώ λογικό ποσό τη χρέωση από 2 έως 6 €, αφού πρόκειται για μία διαδικασία που θα απασχολήσει τη τεχνίτρια για 15-25 λεπτά.

Αυτή η μέθοδος αφαίρεσης είναι για όλα τα υγρά βερνίκια που πολυμερίζονται, δηλαδή:

  • μόνιμα βερνίκια
  • ημιμόνιμα βερνίκια
  • gel polish
  • υβριδικά βερνίκια
  • βερνίκια τύπου shellac (σελακ είναι μάρκα και όχι τύπος)
  • βερνίκια τύπου blue sky (επίσης μάρκα και όχι τύπος)

… όλα τα παραπάνω στην ουσία είναι το ίδιο προϊόν με διαφορετικές ονομασίες από τη κάθε εταιρεία παραγωγής.

 Προσοχή: Η μέθοδος αυτή αν και είναι παρόμοια, δεν κάνει για τεχνητά νύχια. Τεχνητά νύχια είναι όσα έχουν γίνει με παχύρευστο GEL ή ακρυλικό. Για την αφαίρεση των τεχνητών νυχιών χρειάζεται αρκετό λιμάρισμα εναλλάξ με εμποτισμό σε ασετόν. Ανάλογα το υλικό μπορεί να χρειαστεί τροχός, ενώ η διάρκεια αφαίρεσης μπορεί να επεράσει και τη μία ώρα.

Comments

Leave a Reply