Ριζική Αποτρίχωση, Laser, IPL και eLight

Ριζική αποτρίχωση, είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του θύλακα της τρίχας, ώστε να σταματήσει οριστικά η τριχοφυΐα σε συγκεκριμένη περιοχή. Ανά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα για τη ριζική αποτρίχωση, ενώ κάθε λίγο ακούγεται και μία διαφορετική άποψη. Εδώ θα δούμε τις τεχνολογίες ριζικής αποτρίχωσης και πως λειτουργούν, εστιάζοντας στη νεότερη τεχνολογία, δηλαδή το eLight.

Τι είναι το eLight, και πως λειτουργεί:

Το eLight της AestheticUSA, είναι η νεότερη τεχνολογία ριζικής αποτρίχωσης παγκοσμίως. Συνδυάζει φωτόλυση (IPL) με ραδιοσυχνότητα (RF) και κρυοθεραπεία, δίνοντας νέα διάσταση στη ριζική αποτρίχωση.

Το eLight διοχετεύει παλμικό φως στο δέρμα και διεισδύει την ενέργειά του στις κατώτερες στοιβάδες μέσω της ραδιοσυχνότητας. Έτσι, η ενέργεια μεταφέρεται απευθείας στο χόριο, που βρίσκονται οι θύλακες των τριχών και τους καταστρέφει οριστικά. Δεν βασίζεται καθόλου στη μελανίνη της τρίχας και για αυτό είναι η μοναδική τεχνολογία που επιδρά σε ξανθές ή λευκές τρίχες που δεν έχουν μελανίνη. Κατά την εφαρμογή, για μεγαλύτερη προστασία, τοποθετείται ειδικό τζελ ώστε η ενέργεια να μην έρθει σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα. Τέλος, η εφαρμογή γίνεται ανά περιοχή και όχι ανά τρίχα.

 

Πως λειτουργούν τα Laser:

Τα Laser λειτουργούν τελείως αντίθετα από το eLight. Τα Laser οποιασδήποτε τεχνολογίας, όπως alexandrite, ND YAD,  Yag, Diode κλπ, δρουν με την ίδια λογική: Διοχετεύουν στην επιδερμίδα μία ισχυρή ποσότητα συσσωρευμένης ενέργειας σε μορφή ακτίνας στοχεύοντας τις τρίχες μία-μία. Βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στη μελανίνη της τρίχας ώστε να διεισδύσει τελικά στο θύλακά της ένα μικρό ποσοστό της αρχικής ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας και είναι ιδιαίτερα επίπονο αφού εξίσου μεγάλο μέρος της ενέργειας καταλήγει στις νευρικές ίνες και τους αποδέκτες ερεθισμάτων του πόνου. Επειδή η δράση είναι εξωτερική χωρίς οποιαδήποτε προστασία, είναι πολύ εύκολο να προκληθούν εγκαύματα, σημάδια στην επιδερμίδα, καψίματα, ερυθρότητα ή άλλες παρενέργειες από την άμεση επαφή της ενέργειας με την επιδερμίδα.

 

Πως λειτουργεί το IPL:

Το IPL, δηλαδή το παλμικό φως είναι μετεξέλιξη των Laser και πρόγονος του eLight. Διοχετεύει ενέργεια με τον ίδιο τρόπο όπως το eLight, αλλά βασίζεται στη μελανίνη της τρίχας όπως τα Laser, για τη διοχέτευση της ενέργειας στο θύλακα. Η ενέργεια δεν κατευθύνεται με κάποιο τρόπο στο χόριο, με αποτέλεσμα να διαθλάται στο δέρμα και να χάνεται ή να επιδρά σε νευρικές απολήξεις μετατρέποντάς τα σε ερεθίσματα πόνου.

 

 Γιατί το eLight είναι «διαφορετικό»
(και λέγοντας «διαφορετικό», εννοούμε «καλύτερο»)

Μόνιμο Αποτέλεσμα

Το eLight καταστρέφει τους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα τη μόνιμη εξαφάνιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Οι θύλακες αυτοί καταστρέφονται και δεν μπορούν να γεννήσουν νέες τρίχες. Η μοναδική περίπτωση να βγουν ξανά τρίχες σε μία περιοχή που έχουμε κάνει eLight, είναι να γεννηθούν νέοι θύλακες όπως για παράδειγμα λόγω κάποιας ορμονικής διαταραχής, που είναι ιδιαίτερα σπάνιο.

Ανώδυνη Εφαρμογή

Το eLight απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια από τις υπόλοιπες μεθόδους ριζικής αποτρίχωσης. Έτσι, καταπονείται λιγότερο η επιδερμίδα και μειώνεται αισθητά η οποιαδήποτε ενόχληση. Η έντασή του, ρυθμίζεται ανάλογα την ευαισθησία του κάθε ατόμου και τη περιοχή εφαρμογής. Λόγω της ενσωματωμένης κρυοθεραπείας αλλά και της ραδιοσυχνότητας, η ενέργεια εισχωρεί σε κλάσματα δευτερολέπτου, ψύχοντας ταυτόχρονα τη περιοχή, προσφέροντας πολύ καλύτερη αίσθηση.

Το αποτέλεσμα αυτών είναι η σχετικά ανώδυνη εφαρμογή. Θεωρείται ανώδυνο όχι μόνο σε σύγκριση με αντίστοιχες μεθόδους ριζικής αποτρίχωσης, αλλά πολύ πιο ανώδυνο από κλασικές μεθόδους, όπως το κερί, η χαλάουα και η κλωστή.

Χωρίς Παρενέργειες

Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια από τη χρήση του eLight. Αντιθέτως, το eLight χρησιμεύει για πλήθος άλλων εφαρμογών αισθητικής, όπως: αναδόμηση επιδερμίδας, μελαγχρώσεις, κηλίδες, ακμή, ρυτίδες κλπ.

Για Ξανθές και Λευκές τρίχες

Λόγω της νέας τεχνολογίας που διαθέτει, είναι η μοναδική μέθοδος ριζικής αποτρίχωσης για ξανθές και λευκές τρίχες. Το eLight, σε αντίθεση με τις παλαιότερες μεθόδους (laser και IPL) δε βασίζεται στη μελανίνη της τρίχας. Διεισδύει την ενέργεια απευθείας στους θύλακες μέσω της ραδιοσυχνότητας και εξουδετερώνει επιτυχώς όλες τις τρίχες ανεξαρτήτως χρώματος, πάχους και μεγέθους.

Για όλο το χρόνο

Μπορείτε να κάνετε συνεδρίες eLight όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι και η έκθεση στον ήλιο δεν εμποδίζουν τη δράση του eLight, ούτε προκαλούν παρενέργειες. Η ενέργεια του eLight εισχωρεί στο χόριο και δεν επιδρά στην επιδερμίδα. Είναι εμφανές άλλωστε, αφού δεν αφήνει ερυθρότητα, κοκκινίλες ή άλλα σημάδια καψίματος.

Για λόγους ασφάλειας και ιδιαίτερα για ευαίσθητες επιδερμίδες, προτείνεται η αποφυγή της ηλιοθεραπείας και του solarium για την ίδια και την επόμενη μέρα από κάθε συνεδρία eLight.

Χωρίς Περιορισμούς

Το eLight δεν σε περιορίζει στη καθημερινότητά σου. Ξεχάστε όλους τους περιορισμούς που ξέρατε για τη ριζική αποτρίχωση. Όσο καιρό διαρκούν οι συνεδρίες, μπορείτε να πάτε στη θάλασσα, να ξυριστείτε, να κάνετε αποτρίχωση με κερί ή κλωστή, να κάνετε Solarium και να συνεχίσετε να είστε όμορφη κάθε μέρα, χωρίς να στερηθείτε τίποτα από τη καθημερινή σας ζωή!

 

Αποκλειστική Τεχνολογία

Το eLight είναι η νέα τεχνολογία της AestheticUSA, που αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία μας. Ο συγκεκριμένος τύπος μηχανήματος εισάγεται αποκλειστικά από το Alex Make Me Pretty και διατίθεται σε ινστιτούτα, ιατρεία, αισθητικούς και κέντρα αποτρίχωσης. Τόσο η εκπαίδευση των ιατρών, αισθητικών και τεχνικών εφαρμογής, όσο και η υποστήριξη των eLight, γίνεται αποκλειστικά και μόνο, από το προσωπικό της εταιρείας μας.

 

Προφυλάξεις – Αντενδείξεις

Στο eLight, ισχύουν όλες οι γενικές απαγορεύσεις ηλεκτρονικών μηχανημάτων και εφαρμογών αισθητικής. Ενδεικτικά, το eLight δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται:

  • Σε άτομα που έχουν βηματοδότη.
  • Σε άτομα που πάσχουν από αιμορροφιλία, AIDS, καρκίνο ή άλλες σοβαρές παθήσεις.
  • Σε άτομα με δερματικές παθήσεις.
  • Σε εγκύους.
  • Επάνω σε ανοιχτές πληγές.
  • Επάνω σε τατουάζ (διότι θα το αφαιρέσει).
  • Κατά τη διάρκεια έμμηνου ρήσης για περιοχές όπως κοιλιά και μπικίνι.

Συνήθεις ερωτήσεις:

 

Τι πρέπει να κάνω πριν έρθω;

Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.

Τι μήκος πρέπει να έχουν οι τρίχες;

Θα πρέπει να φαίνονται ώστε να βλέπουμε που υπάρχουν. Το ιδανικό είναι 1-3 χιλιοστά. Εάν είναι μεγαλύτερες δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού θα τις κουρέψουμε με μηχανή.

Να πάρω παυσίπονο ή κάτι άλλο;

Όχι. Μην χρησιμοποιήσετε καμία κρέμα τοπικής αναισθησίας, ξυλοκαϊνη, ή άλλο παυσίπονο. Σε περίπτωση που δεν αισθάνεστε καθόλου πόνο, είναι πιθανό να προκληθεί έγκαυμα από υπερβολική ένταση αφού δεν θα την αισθάνεστε.

Κάθε πότε πρέπει να έρχομαι;

Η δεύτερη συνεδρία γίνεται 14 μέρες μετά τη πρώτη, και μετά κάθε 21 μέρες μέχρι οριστικού αποτελέσματος. Ο λόγος που κάθε συνεδρία γίνεται μετά από 21 μέρες, είναι επειδή η διάρκεια παραγωγής του θύλακα και ζωής της τρίχας είναι 21 μέρες.

Πότε θα δω αποτέλεσμα;

Μετά την Τρίτη συνεδρία θα αρχίσετε να βλέπετε αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι σταδιακή μείωση της τριχοφυΐας και τοπική εξαφάνισή της ανά σημεία. Θα δείτε τις τρίχες να φεύγουν μόνες τους και να μην ξαναβγαίνουν.

Τι να περιμένω μετά τη πρώτη συνεδρία;

Τίποτα. Δεν θα δείτε κανένα αποτέλεσμα και καμία μεταβολή στις τρίχες. Το eLight δρα απευθείας στο θύλακα της τρίχας, και το αποτέλεσμα θα είναι ορατό μόλις καταστραφεί μεγάλο μέρος των θυλάκων.

Μετά τη συνεδρία θα έχω τρίχες; Τι θα κάνω;

Ναι, το eLight δεν επηρεάζει καθόλου τις τρίχες. Δεν τις καίει ούτε τις αφαιρεί. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης όπως κερί, κλωστή, ξυράφι κλπ.

Εάν δεν έρθω στην ώρα μου, τι γίνεται;

Εάν η καθυστέρηση είναι μερικές μέρες δεν πειράζει. Εάν όμως σταματήσετε για μεγάλο διάστημα, ακυρώνετε ολόκληρη τη θεραπεία. Επιπλέον είναι πιθανό να «εκπαιδεύσετε» τους θύλακες και να γίνουν ακόμη πιο ισχυροί.

 

Comments

8 thoughts on “Ριζική Αποτρίχωση, Laser, IPL και eLight

  1. ΒΑΣΩ ΤΖΙΜΑ

    Γεια σας μενω στην επαρχια στην Αρτα ,υπαρχει καποιος δερματολογος η αισθητικος που να εφαρμοζει τη μεθοδο αποτριχωσης του eLight εδω η στα Ιωαννινα ?

    1. Alex Make Me Pretty Post author

      Καλημέρα. Δυστηχώς δεν υπάρχει ακόμη κάποιο ινστιτούτο στην Αρτα. Είναι πολύ καινούρια τεχνολογία και την έχουν μόνο studio στην Αθήνα αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε σύντομα να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

  2. george

    γεια σας θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος πια μεθοδος ριζικης αποτριχωσης ειναι καλυτερη ενδιαφερομαι για να κανω στηθος αλλα εχω βρει 100 μεθοδους κ δεν ξερω πια ειναι η καλυτερη αν ξερει καπιος να μου πει που να γνωριζει απο αυτα θα του ημουν ευγνώμων 🙂 πια ειναι πιο καλη η Θερμόλυση / Ηλεκτρόλυση η Αποτρίχωση με λέιζερ στα οποια απ’οτι ειδα απο εδω εχει κατι IPL κατι eLight εχω μπερδευτη μια νομιζα οτι ηταν η αποτριχωση με λειζερ χαχαχα επομενη μεθοδος Φωτόλυση μπορειτε να μου πειτε πια ειναι καλυτερη ως προς το θεμα ριζικης να κανω κ να μην μου ξαναβγουν ποτε ευχαριστω.

    1. Alex Make Me Pretty Post author

      Η καλύτερη μέθοδος είναι το e-Light, που στην ουσία είναι φωτόλυση μαζί με ραδιοσυχνότητα. Διαβάσετε το άρθρο, γιατί αναλύει όλες τις μεθόδους αναλυτικά. Εάν έχετε κάποια ερώτηση είμαι στη διάθεσή σας.

      1. μιχαλης

        γεια! εγω που εχω λευκη μπορω να κανω αποτριχωση με την καινουρια μεθοδο?

        1. Alex Make Me Pretty Post author

          Το eLight δε βασίζεται στη μελανίνη προκειμένου να επιτευχτεί η ριζική αποτρίχωση, ούτε έχει κάποια αντένδειξη από την έλλειψή της.
          Επειδή όμως η λεύκη είναι πάθηση του δέρματος, θα πρότεινα να συμβουλευτείτε επιπρόσθετα τον ιατρό σας, καθώς κάθε πάθηση έχει τις ιδιαιτερότητές της και κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός.

  3. maria

    πολυ ωραιο site!ηθελα την συμβουλη σας….εχω κανει 8 συνεδριες ριζικης αποτριχωσης μπικινι με το μηχανημα IPL Laser Nannolight MP50.επειδη θα χρειαστω κ αλλες,μπορω τις υπολοιπες να τις κανω με μηχανημα e-light ; ή δεν πρεπει να αλλαζουμε μεθοδους ;

    1. Alex Make Me Pretty Post author

      Ναι, μπορείτε. Το eLight είναι συνδυασμένη φωτόλυση με ραδιοσυχνότητα και κρυοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν ενοχλείται ή δεν ενοχλεί από τις προηγούμενες συνεδρίες, αλλά είναι σαν εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας θεραπείας με καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα.

Leave a Reply