Οι επαγγελματίες ομορφιάς, μένουμε σπίτι!

Μένουμε ΣπίτιΜε αφορμή το ξαφνικό κλείσιμο επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και πρόσφατα δημοσιεύματα από εταιρείες καλλυντικών, νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πελάτες και συνεργάτες μας για τη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μας.

Κλειστή η Παροχή Υπηρεσιών μέχρι και 27/3

Όλα τα καταστήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ομορφιάς, παύουν τη λειτουργία τους για 14 μέρες από 14/3 μέχρι και 27/3 με απόφαση του υπουργείου υγείας. Η πολιτική προστασία έχει αναρτήσει τους ΚΑΔ που αναστέλλουν τη λειτουργία τους και περιλαμβάνονται οι 96.02 (ολόκληρη η κομμωτική, αισθητική, νύχια, δερματοστιξία, μασάζ κλπ) καθώς και οι υπηρεσίες φυσικής ευεξίας 96.04.

Εννοείται ότι όταν απαγορεύεται ένας δευτεροβάθμιος, περιλαμβάνει πάντα τους υποκωδικούς όπως τριτοβάθμιους και τεταρτοβάθμιους.

Αυτό σημαίνει, ότι απαγορεύεται κάθε παροχή υπηρεσιών ομορφιάς ανεξαρτήτως του χώρου που γίνεται. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η παροχή υπηρεσιών σε σπίτια ή άλλους χώρους.

Ανοικτό το Εμπόριο

Το εμπόριο και τα e-shop παραμένουν ανοικτά. Οι εταιρείες courier λειτουργούν κανονικά, αλλά θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας.

Παρότι το εμπόριο παραμένει ανοιχτό και οι επιχειρήσεις καλλυντικών εξακολουθούν να λειτουργούν και να εμπορεύονται προϊόντα, δε καμία περίπτωση δε πρέπει να παρακινούμε συναδέλφους να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες για αυτό το διάστημα. Οι πελάτες που θέλουν να βάψουν τα νύχια τους για παράδειγμα, μπορούν να αγοράσουν προϊόντα για προσωπική τους χρήση.

Καμία Παροχή Υπηρεσιών

Παρότι σαν εταιρεία θα μας συνέφερε να πουλάμε προϊόντα σε τεχνίτριες για κατ’ οίκον επισκέψεις, τίθεται θέμα δημόσιας υγείας και είναι υπεράνω κάθε άλλης δραστηριότητας. Όχι μόνο ως σεβασμό προς τους επαγγελματίες που έχουν κλείσει για τη δική μας ασφάλεια, αλλά και ως σεβασμό στον εαυτό μας και τους γύρω μας για την αποφυγή της μεταφοράς αυτής της ασθένειας λέμε ρητά και κατηγορηματικά ΟΧΙ σε κάθε είδους παροχή υπηρεσιών ομορφιάς, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, νόμιμα ή παράνομα.

Άλλωστε για αυτό το λόγο, συλλαμβάνονται από το κράτος όσοι σπάνε αυτή την απαγόρευση ενώ είναι υπόλογοι στο νόμο ακόμη και όσοι παρακινούν τους υπόλοιπους να το κάνουν.

Μένουμε ΣπίτιΑτομική Προστασία

Όσο καιρό διαρκεί αυτή η πανδημία, που είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, ακολουθήστε τα παρακάτω μέτρα, όσο ακραία και αν σας φαίνονται.

  • Διατηρείστε 2-3 μέτρα απόσταση από άλλους
  • Μην ακουμπάτε επιφάνειες
  • Πλύντε τα χέρια σας αμέσως ή καθαρίστε τα με αντισηπτικό όταν πιάνετε οτιδήποτε, όπως χρήματα.
  • Μειώστε τις κοινωνικές επαφές ή τις άσκοπες μετακινήσεις
  • Μην βρίσκεστε σε ομάδες ατόμων μεγαλύτερες των 3-5 ατόμων

Παραλαβή Delivery ή Courier

Όταν παραλαμβάνετε προϊόντα ή φαγητό, προσέξτε τα παρακάτω:

  • Ανοίξτε τις συσκευασίες, πετάξτε τες χωρίς να πιάσετε το περιεχόμενο και πλύντε αμέσως τα χέρια σας.
  • Το φαγητό βάλτε το σε πιάτα και μην τρώτε από το πλαστικό που μπορεί να το έχει ακουμπήσει κάποιος.
  • Μην έρχεστε πολύ κοντά στον διανομέα
  • Καθαρίστε αμέσως τα χέρια σας αφού πληρώσετε

 

Ο μόνος τρόπος για να μείνετε ασφαλείς, είναι να θεωρήσετε ότι όλοι είναι πιθανοί φορείς του ιού και να πλένεστε με κάθε πιθανή επαφή. Χωρίς πανικό, αλλά με γνώση και επιμέλεια, αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση θα είναι σύντομα μία κακιά ανάμνηση για όλους μας.

 

Comments

Leave a Reply