5 Tips Ομορφιάς!

Μικρά μυστικά για να είσαι και να παραμένεις όμορφη 😉
Tip #1 – Περιποίηση
Tip #2 – Φρύδια
Tip #3 – Μάτια
Tip #4 – Μακιγιάζ και Περιποίηση
Tip #5 – Μη γερνάς την επιδερμίδα σου!

Tip #1 – Περιποίηση

Το πρόσωπο στο μακιγιάζ, είναι ο καμβάς στη ζωγραφική. Φρόντισε το πρόσωπό σου, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Ανάλογα με το τύπο προσώπου (λιπαρό ή ξηρό) θέλεις ανάλογη περιποίηση. Γενικά όμως χρειάζεσαι peeling κάθε βδομάδα, ντεμακιγιάζ καθημερινά με γαλάκτωμα και λοσιόν και μία ενυδατική κρέμα. Διάβασε στο AlexMakeMePretty.com για τις διαφορές ανάλογα με τον τύπο του προσώπου και ρώτησέ με ότι απορία έχεις.

Tip #2 – Φρύδια

Τα φρύδια είναι πιο σημαντικά απ’ ότι νομίζεις. Καθορίζουν ακόμη και πώς σου συμπεριφέρονται. Βγάζε τα συχνά και κράτα το σχήμα που θες. Πάρε βαμβάκι με οινόπνευμα και πέρνα τα όσο τα βγάζεις. Βγάλε με τσιμπιδάκι μία, μία τις τρίχες τραβώντας προς τη φορά τους. Μην αφαιρείς από το πάνω μέρος, εκτός και αν χαλάνε τελείως το σχήμα. Ποτέ όμως, ολόκληρη γραμμή από πάνω. Λεπτά φρύδια = απάθεια. Καθοδικά = θλιμμένη. Παχιά = ισχυρός χαρακτήρας. Κυκλικά = αθωότητα.

Tip #3 – Μάτια

Κάνε τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, τραβώντας το περίγραμμα με μολύβι ή eyeliner. Μην ενώνεις το περίγραμμα πάνω και κάτω. Χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμες σκιές και βάλε άσπρο μολύβι στο εσωτερικό του ματιού. Αντίθετα, για να τα μικρύνεις χρησιμοποίησε ενδιάμεσου τόνου σκιές, βάλε σκούρο μολύβι στο εσωτερικό, μη τραβάς το περίγραμμα και ένωσε την επάνω και κάτω γραμμή. Να θυμάσαι: τα σκούρα χρώματα μικραίνουν, τα ανοιχτά μεγαλώνουν. Όπως και στα ρούχα μας 😉

Tip #4 – Μακιγιάζ και Περιποίηση

Το μακιγιάζ σε κάνει πιο όμορφη, κρύβει ατέλειες, και σου αρέσει. Κάθε τι ωραίο έχει όμως το κόστος του. Άσε το πρόσωπό σου να αναπνέει και καθάριζέ το καλά πρωί και βράδυ. Το δέρμα ταλαιπωρείται πολύ από το μακιγιάζ και τους ρύπους της πόλης. Μην χρησιμοποιείς μακιγιάζ όταν δεν είναι απαραίτητο για να έχεις ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα όταν πραγματικά το χρειάζεσαι. Μην βάζεις μεγάλες ποσότητες καλλυντικών και μη ξεχνάς το ντεμακιγιάζ όταν γυρνάς σπίτι το βράδυ!

Tip #5 – Μη γερνάς την επιδερμίδα σου!

Το κάπνισμα, το άγχος και ο ήλιος κάνουν το πρόσωπο να γερνάει. Το δέρμα καταστρέφεται από αυτούς τους τρεις παράγοντες. Το δε μαύρισμα που θεωρείται σύμβολο ομορφιάς είναι ακριβώς το αντίθετο. Καταστρέφει το δέρμα, αφού το μαύρισμα είναι η αντίδραση του οργανισμού στην βλαβερή ακτινοβολία, όπως ο πυρετός όταν είσαι άρρωστη. Μη κάθεσαι στον ήλιο, και μη βγαίνεις χωρίς αντηλιακό προσώπου ούτε τις φωτεινές μέρες του χειμώνα.  Ιδίως αν έχεις κάνει peeling ή άλλη περιποίηση.

Comments

Leave a Reply