4 Tips για το Μακιγιάζ

Μικρά μυστικά και συμβουλές ομορφιάς για το μακιγιάζ!

Tip #1 – Μουτζουρώνεστε όταν βάζετε σκιά;
Tip #2 – Βάζεις σωστά το περίγραμμα χειλιών;
Tip #3 – Τοποθέτηση Ρούζ!
Tip #4 – Γωνία με το eyeliner;

Tip #1 – Μουτζουρώνεστε όταν βάζετε σκιά;

Μουτζουρώνεστε όταν βάζετε σκιά; Ιδίως στο smoky με τη μαύρη σκιά, μέχρι και οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο: Βάλτε αρκετή ποσότητα πούδρας (παχύ στρώμα) κάτω από το μάτι. Καλύψτε με πούδρα κάθε σημείο που μπορεί να πέσει σκιά. Κάντε τη τοποθέτηση της σκιάς χωρίς να φοβάστε αν θα πέσει πάνω στη πούδρα. Μόλις τελειώσετε με ένα μεγάλο στεγνό πινέλο αφαιρείτε τη πούδρα η οποία παρασέρνει μαζί της τα υπολείμματα της σκιάς που έπεσαν στο πρόσωπο.

Tip #2 – Βάζεις σωστά το περίγραμμα χειλιών;

Βάζεις σωστά το περίγραμμα χειλιών; Το μολύβι πρέπει να είναι ίδιο χρώμα με το κραγιόν και να μην φαίνεται διαφορά. Εάν δεν έχεις ίδιο χρώμα βάλε λίγο πιο ανοιχτό. Όχι όμως πιο σκούρο. Το περίγραμμα δε χρησιμεύει μόνο σαν οδηγός για το κραγιόν, αλλά και για να μη φεύγει. Λειτουργεί σαν φράχτης για το κραγιόν, επειδή το μολύβι είναι σταθερό υλικό, ενώ το κραγιόν είναι ρευστό και λιώνει. Ιδίως το καλοκαίρι, πρέπει ΠΑΝΤΑ να βάζεις περίγραμμα. Χωρίς το μολύβι το κραγιόν θα χάσει το σχήμα του, ενώ κινδυνεύεις και να μουτζουρωθείς στη διάρκεια της μέρας.

Tip #3 – Τοποθέτηση Ρούζ!

Το ρουζ, πρέπει να είναι δύο τόνους πιο ανοιχτό από το κραγιόν, και ποτέ πιο έντονο. Εάν βγεις και πιεις μάλιστα, θα έχεις τόσο κόκκινα μαγουλάκια που θα φαίνονται περισσότερο από το πρόσωπό σου.  Στη τοποθέτηση μη βάζεις ρουζ πιο κάτω το όριο της μύτης, ούτε πιο μέσα  (προς τη μύτη) από το μέσο του ματιού σου. Δοκίμασε το κόλπο με το πλατύ χαμόγελο. Κάνε το χαμόγελο του Joker και εκεί που εξέχει βάλε ρουζ. Ούτε πιο κάτω, ούτε πιο μέσα. Και πάντα, με στρογγυλό πινέλο!

Tip #4 – Γωνία με το eyeliner;

Σε δυσκολεύει η γωνία με το eyeliner; Θες λεπτή γραμμή και βγαίνει πάντα χοντρή; Δοκίμασε το εξής: Με το ένα χέρι τράβηξε το σημείο που θες να βάλεις eyeliner, τσιτώνοντας το δέρμα. Έτσι, το σημείο εφαρμογής γίνεται μεγαλύτερο. Κάνε μία γραμμή και άφησέ το. Τώρα είναι σα να βάζεις eyeliner με μεγεθυντικό φακό. Ότι κάνεις με τσιτωμένο δέρμα γίνεται πολύ μικρότερο όταν το αφήνεις.

Comments

Leave a Reply