Το Μακιγιάζ, της Ανάστασης !

Κοινό μυστικό, είναι ότι η ανάσταση αποτελεί κοινωνική εκδήλωση, όπου μαζεύονται όλοι να δουν παλιούς γνωστούς και να σχολιάσουν, βγάζοντας όλο το δηλητήριο που κρύβει το χαρμόσυνο πρόσωπο των εορτών.

Σχόλια του τύπου «πως ντύθηκε έτσι», «καλά πως βάφτηκε; Που νομίζει ότι πάει;», «Στα μπουζούκια πάει ή στην εκκλησία» θα κυριαρχήσουν σε όλα τα εκκλησιαστικά πηγαδάκια. Για αυτό ας δούμε ορισμένα «μυστικά», για να μη γίνετε το επίκεντρο της ενορίας σας.

Ιδιαιτερότητες

Στο αποψινό μακιγιάζ πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα εξής:

  1. Δεν υπάρχει φως μέρας, αλλά μόνο κεριά και τα φώτα της εκκλησίας που είναι θερμός φωτισμός, κάνοντας τα θερμά χρώματα πιο έντονα. Αποφύγετε λοιπόν το πολύ ρουζ, το έντονο βάψιμο και οτιδήποτε σκουρόχρωμο.
  2. Παρ’ ότι είναι μία χαρμόσυνη μέρα, συνοδεύεται από θρησκευτικά δρώμενα και το έντονο και χαρούμενο βάψιμο δεν είναι «πρέπον». Ξέρω ότι μπροστά στο να σε πουν όμορφη αδιαφορείς για το χριστιανικό σου δημόσιο προφίλ, όμως αν δε το σεβαστείς θα βρεθείς με μπόλικο χώμα από το θάψιμο των κοινωνικών σχολιασμών και δε το θέλεις.
  3. Μην πας αμακιγιάριστη θέλοντας να το παίξεις άνετη και φυσική. Θα δεις όλους τους παλιούς συμμαθητές, γκόμενους, φίλους και λιγότερο φίλους (λέγε με εχθρούς) και θα χαρούν να σχολιάσουν τα καινούρια σου σπυράκια. Βάλε σίγουρα βάση, και ένα ωραίο λιτό μακιγιάζ όπως αναλύω παρακάτω.
  4. Απέφυγε οτιδήποτε έντονο, προκλητικό, ιδιαίτερο και εκτός «κανονισμών». Είπαμε, όλοι ψάχνουμε το πρόβατο που απέχει από την αγέλη. Δε θες να είσαι πρόβατο, αλλά ούτε ο αποδιοπομπαίος τράγος της βραδιάς. Το εντονότερο περίγραμμα από το κραγιόν για να τονίζει τις πιθανές σεξουαλικές σου ικανότητες, δε θα βρει κανένα θαυμαστή στην εκκλησία, ενώ αντιθέτως θα βρει άπειρα κακεντρεχή σχόλια.

Για το μακιγιάζ:

Βάση

Κατ’ αρχάς όπως είπαμε θα βάλουμε οπωσδήποτε βάση για να κρύψουμε οτιδήποτε ατέλειες όπως σπυράκια, ουλές, βαθουλώματα κλπ. Μην το παρακάνετε όμως, γιατί αν μπείτε μέσα στην εκκλησία, από τη πολύ ζέστη μπορεί να ιδρώσετε και να έχετε άσχημο αποτέλεσμα.

Το χρώμα της βάσης θα πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτόχρωμο από ότι συνήθως αφού όπως είπαμε το σκούρο περιβάλλον και ο θερμός φωτισμός θα το κάνουν ακόμη πιο σκούρο.

Φωτεινότητα

Φωτίστε το πρόσωπό σας. Εάν κάνετε φωτοσκιάσεις δώστε περισσότερη έμφαση στη φωτεινότητα. Βάλτε πιο ανοιχτόχρωμο makeup στα σκούρα σημεία του προσώπου σας ώστε να δείχνετε πιο φρέσκια, φωτεινή και ανανεωμένη.

Μάτια

Προς θεού (είναι και η μέρα του) μη βάλετε έντονα χρώματα. Μην κάνετε το παγώνι της βραδιάς. Ακόμη και αν το πράσινο ή το κόκκινο είναι τα αγαπημένα σας και σας πηγαίνουν απίστευτα, για μία φορά στις 365 προτιμήστε κάτι πιο απαλό. Μπρονζέ, καφέ, ακόμη και ασημί μπορούν να είναι αρκετά γοητευτικά. Εάν θέλετε ντε και καλά να βάλετε χρώμα, βάλτε απαλούς τόνους. Απαλούς λέμε!

Κραγιόν

«Αν δεν τονίσω τα μάτια θα πρέπει να τονίσω τα χείλη και vice versa» λέει ο κανόνας. Για σήμερα ξεχάστε τον. Μη πάτε να βάλετε το έντονο κόκκινο κραγιόν ή το κόκκινο lip gloss που αγοράσατε προχθές. Σωμόν, απαλό κόκκινο, καφέ και γήινα χρώματα θα ήταν ιδανικά. Μην βάλετε υπερβολικά απαλά χρώματα ή σχεδόν άχρωμο κραγιόν γιατί θα μοιάζετε με φάντασμα, ιδίως με τον περίεργο φωτισμό της βραδιάς.

Για κανένα λόγο, και όταν λέω για κανένα λόγο το εννοώ: Μην βάλετε πιο έντονο περίγραμμα από το κραγιόν. Είναι πάντα αντιαισθητικό και κοροϊδεύουμε όλες τις γυναίκες που το κάνουν. Αλήθεια! Σας κοροϊδεύουν ακόμη και οι φίλοι μου που δεν έχουν ιδέα από μακιγιάζ, ακόμη και πριν το ακούσουν από τον mikeius. Ιδιαίτερα σήμερα όμως, εάν το κάνετε, θα κερδίσετε όλα τα αρνητικά σχόλια της βραδιάς.

Ρουζ

Απαραίτητο είναι το ρουζ, αλλά μη το παρακάνετε. Το αποτέλεσμα εκτός σπιτιού θα είναι πιο έντονο από ότι μέσα με το φωτισμό της τουαλέτας σας. Βάλτε τόσο που να είναι  οριακά ανεκτό ώστε να μην γίνει ιδιαίτερα έντονο, σαν να πήγατε στην εκκλησία μεθυσμένη!.

Πούδρα

Οπωσδήποτε στο τέλος θα βάλεις πούδρα. Χωρίς αυτή το φως από τα κεριά ή το περίεργο φωτισμό της εκκλησίας θα αντανακλά επάνω σου και θα γίνεις ο Casper το φαντασματάκι της βραδιάς. Η πούδρα θα σε γλυτώσει από την αντανάκλαση και τον οριακό φωτισμό.

Για μετά την εκκλησία;

Το κλασικό λάθος που κάνουν όλες, είναι που βάφονται για μπουζούκια και πάνε εκκλησία. Στα μπουζούκια γλυκιά μου θα πας ΜΕΤΑ. Τώρα πάμε εκκλησία. Θα ανάψουμε τη λαμπάδα μας, θα πούμε τις χαζομάρες μας και ΜΕΤΑ θα πάμε να γλεντήσουμε λες και σου έχει λείψει που προχθές ήσουν πάλι πάνω στο τραπέζι!

Μην ακούσω χαζομάρες του τύπου «βάφτηκα έτσι γιατί μετά θα βγω», γιατί είναι σαν να σνομπάρεις την εκκλησία και την ανάσταση. Αν δε θέλεις, μη πας καθόλου. Μην βαφτείς όμως σαν γύφτικο σκεπάρνι (το οποίο μια χαρά κάνει τη δουλειά του) για να πας να ανάψεις το άγιο φως.

Πάρε μαζί σου ένα μαύρο μολύβι καζάλ, σκιά το ρουζ και πούδρα. Στο αυτοκίνητο για το κλαμπ, τα μπουζούκια, ή όπου αλλού θες, σε 5 λεπτά θα έχεις κάνει αρκετά πιο έντονο το μακιγιάζ και θα ταιριάζει και στις δύο περιστάσεις!.

 

Καλή Ανάσταση και καλά σχόλια!

 

Comments

Leave a Reply