Μύθοι & Αλήθειες για τα Τεχνητά Νύχια

truefalseΌπως σε κάθε είδος στην αισθητική, τα τεχνητά νύχια περιβάλλονται από ένα σωρό μύθους και αλήθειες. Εδώ θα δούμε τους πιο συχνούς μύθους που έχουν κατακλύσει το χώρο της ομορφιάς για τα τεχνητά νύχια!

Μύθοι και Αλήθειες

Λένε ότι το ακρυλικό κάνει ζημιά στο νύχι, ενώ το τζελ δεν κάνει. Φυσικά είναι μύθος, αφού και τα δύο κάνουν την ίδια ζημιά. Όταν το νύχι δεν αναπνέει δεν μπορεί να μεγαλώσει σωστά και χάνει το πάχος του. Μετά από αρκετό καιρό θα πάψουν να είναι το ίδιο δυνατά ότι υλικό και αν βάλετε.

Βιολογικά ή φυτικά τζελ και τεχνητά νύχια, δεν υπάρχουν. Συγγνώμη που σας χαλάω το μύθο του βιολογικού προϊόντος, αλλά κάθε τζελ πολυμερίζεται. Ο πολυμερισμός είναι χημική ένωση που γίνεται μεταξύ χημικών στοιχείων, και κανένα φυτικό προϊον δεν έχει αυτή την ιδιότητα. Όλα τα τζελ και όλα τα ακρυλικά είναι χημικά προϊόντα.

Τι είναι καλύτερο; Το τζελ είναι καλύτερο από το ακρυλικό. Το ακρυλικό είναι πιο χοντρό ή άλλα σχετικά. Μύθος και πάλι μύθος. Το θέμα είναι τι ξέρει να κάνει καλά η τεχνίτρια και με τι έχει συνηθίσει να δουλεύει. Και τα δύο υλικά δουλεύονται το ίδιο ωραία και μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Πρέπει να αφήνετε το νύχι να αναπνέει. Σωστό! Όταν θα βάλετε τεχνητά νύχια, θα τα κρατήσετε περίπου 20 μέρες. Μετά θα κάνετε μία συντήρηση και θα τα κρατήσετε ακόμη 20 μέρες. Μετά θα πρέπει να αφήσετε το νύχι να αναπνεύσει για να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση. Μην δεσμεύετε το νύχι για περισσότερο από 60 μέρες γιατί θα δημιουργήσετε πρόβλημα ανθεκτικότητας στα νύχια σας και θα σπάνε πολύ εύκολα (και πολύ επώδυνα).

Comments

Leave a Reply