Τα υψίσυχνα και οι χρήσεις τους

Οφέλη από τη χρήση Υψίσυχνων

  • Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
  • Αυξάνει τη δράση των αδένων
  • Βοηθά στην αποβολή τοξινών και στη καλύτερη λειτουργία της λέμφου
  • Αυξάνει το μεταβολισμό
  • Καταστρέφει τα μικρόβια και απολυμαίνει τη περιοχή
  • Βοηθά στη καλύτερη απορρόφηση των καλλυντικών
  • Βοηθά στη δραστηριοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης
  • Παράγει θερμότητα μέσα στους ιστούς.
  • Επαναφέρει την οξύτητα (Ph) της επιδερμίδας

900x550_hf_and_vapeurΤι είναι τα υψίσυχνα

Η συσκευή υψίσυχνων χρησιμοποιεί ρεύμα χαμηλής τάσης και υψηλής συχνότητας (τύπου tesla) που διοχετεύεται μέσω γυάλινων ηλεκτροδίων που περιέχουν ευγενή αέρια. Το ρεύμα αυτό, διοχετεύεται μέσω των ηλεκτροδίων στο δέρμα που καυτηριάζει και ιονίζει το οξυγόνο της περιοχής, μετατρέποντάς το σε όζον.

Τι κάνουν τα Υψίσυχνα στη πράξη

Τα υψίσυχνα, απολυμαίνουν τη περιοχή εφαρμογής, καυτηριάζουν τα σπυράκια, διεγείρουν τους πόρους της επιδερμίδας, αποσυμφορίζουν τη περιοχή και καθαρίζουν την επιδερμίδα.

Χρησιμοποιούνται κυρίως μετά το βαθύ καθαρισμό, ώστε να αποφύγουμε τη πιθανότητα μόλυνσης, να διεγείρουν τους ανοιχτούς πόρους, και να καυτηριάσουν σπυράκια ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ακμής. Μία σχεδόν άγνωστη χρήση στους περισσότερους, είναι για θεραπεία μαλλιών, και για το τριχωτό της κεφαλής, κάτι που θα αναλυθεί όμως, σε επόμενο άρθρο.

 

Τα Υψίσυχνα στη θεραπεία ακμής

Τα υψίσχυνα θεωρούνται η καλύτερη μέθοδος κατά της ακμής, αφού καυτηριάζουν τοπικά τα σπυράκια ενώ ταυτόχρονα διεγείρουν και αποσυμφορίζουν τους σμηγματογόνος αδένες. Η εφαρμογή σπινθήρων που δημιουργούνται από την εξ’ αποστάσεως επαφή με το δέρμα, ξηραίνουν και καταστρέφουν τα σπυράκια, τα οποία σταδιακά εξαφανίζονται. Επίσης, λόγω του ιονισμού του αέρα, παράγουν όζον που απολυμαίνει και καθαρίζει τη περιοχή σε βάθος.

vapeurΤα Υψίσυχνα στον καθαρισμό προσώπου

Η πιο διαδεδομένη χρήση των υψίσυχνων είναι στο βαθύ καθαρισμό.  Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού με εξαγωγή σμήγματος, είναι απαραίτητη η εφαρμογή τους. Με το καθαρισμό το δέρμα έχει ανοικτούς πόρους, έχει υποστεί ταλαιπωρία από την εξαγωγή και είναι ευαίσθητο σε κάθε είδους μόλυνση. Για αυτό το λόγο είναι υποχρεωτική η χρήση υψίσυχνων, αφού απολυμαίνουν το δέρμα, κλείνουν τους ανοιχτούς πόρους, καταπραΰνουν την επιδερμίδα και επαναφέρουν το Ph, τη λειτουργία του κυκλοφορικού και των αδένων.

Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό και εξαγωγή σμήγματος πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθείται από εφαρμογή υψίσυχνων, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σοβαρής μόλυνσης.

Τα Υψίσυχνα και η Αισθητικός

Τα υψίσυχνα είναι από τις πρώτες συσκευές που αποκτά κάθε νέα αισθητικός και είναι υποχρεωμένη να διαθέτει πάντα. Η χρήση του ατμού (vapor) πρέπει πάντα να συνοδεύεται από χρήση υψίσυχνων, ενώ αρκετές θεραπείες με καλλυντικά απαιτούν τη χρήση τους προκειμένου να διεισδύσουν στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος. Ιδιαίτερα σε ακνεϊκά ή λιπαρά δέρματα, η εφαρμογή τους είναι απαραίτητη σχεδόν σε κάθε περιποίηση.

Υψίσυχνα της AestheticUSAΤα Υψίσυχνα για χρήση στο σπίτι

Τα υψίσυχνα συνήθιζαν να είναι μία ακριβή συσκευή, προοριζόμενη για επαγγελματίες αισθητικούς. Με τη πρόοδο όμως της τεχνολογίας και λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού κόστους που έχουν πλέον, οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει τη συσκευή υψίσυχνων στο σπίτι του για τη προσωπική του φροντίδα.

Ιδιαίτερα τα άτομα με έντονη ακμή ή δερματικά προβλήματα, μπορούν να χρησιμοποιούν τα υψίσυχνα ακόμη και σε καθημερινή βάση, προκειμένου να επιτύχουν ταχύτερη και καλύτερη θεραπεία.

Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα υψίσυχνα για κάποιο δερματικό πρόβλημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το ιατρό που σας παρακολουθεί. Αν και δεν είναι κάποια ιδιαίτερα επικίνδυνη συσκευή, η λανθασμένη χρήση της μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή την αισθητικό σας.

 

Τι πρέπει να προσέξετε κατά τη χρήση των υψίσυχνων

Οποιαδήποτε μεταλλικά αντικείμενα θα πρέπει να απομακρυνθούν πριν από τη χρήση. Εάν φοράτε σκουλαρίκια η οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό αντικείμενο, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε. Αν και δεν κινδυνεύετε λόγω της χαμηλής τάσης, μπορεί να νιώσετε ένα δυσάρεστο σπινθήρισμα.

Μην χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καλλυντικό μαζί με τα υψίσυχνα. Απαγορεύεται η χρήση εύφλεκτων ουσιών όπως οινόπνευμα, μπενταντίν ή οτιδήποτε εύφλεκτο κατά τη χρήση. Είναι λογικό ότι τα εύφλεκτα σκευάσματα μπορούν να πάρουν φωτιά με τους σπινθήρες που παράγονται από τα υψίσυχνα.

Φέρτε πρώτα σε επαφή τη συσκευή με το χέρι σας και μετά δοκιμάστε το στο πρόσωπό σας ή στο πρόσωπο της πελάτισσάς σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι στη σωστή ένταση πριν το χρησιμοποιήσετε.

Καθαρίστε τα ηλεκτρόδια πριν και μετά από κάθε χρήση. Οι κανόνες υγιεινής δεν πρέπει ποτέ να παραλείπονται ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται από το ίδιο άτομο. Καθαρίστε τα ηλεκτρόδια με οινόπνευμα πριν από κάθε χρήση, ακόμη και αν ξέρετε ότι τα αποθηκεύσατε καθαρά. Για καλύτερη αποστείρωση, ιδίως αν τα χρησιμοποιείτε σε διαφορετικά άτομα κάθε φορά, βράστε τα ηλεκτρόδια σε καυτό νερό ή αποστειρώστε τα σε ειδικό κλίβανο. Η θερμοκρασία άνω των 50-60 βαθμών κελσίου, σκοτώνει τους μύκητες που είναι ο Νο 1 εχθρός στις μεταδιδόμενες ασθένειες.

 900x550_hfΑντενδείξεις

Οι αντενδείξεις που ισχύουν σε κάθε ηλεκτρική συσκευή στην αισθητική ισχύουν και στα υψίσυχνα. Ενδεικτικά αναφέρονται τα σημαντικότερα:

  • Φλεγμονές
  • Αλλεργίες
  • Δερματικές παθήσεις που αντενδείκνυνται στη χρήση ρεύματος
  • Θρομβώσεις & Θρομβοφλεβίτιδα
  • Ανοιχτές πληγές
  • Πρόσφατα τραύματα και κακώσεις
  • Σημεία που πονάνε από κάποιο χτύπημα
  • Βηματοδότης (γενικά)
  • Μεταλλικά Εμφυτεύματα (στη περιοχή)
  • Εγκυμοσύνη
  • Έμμηνος ρήση (περίοδος)
  • Σημαντικές ασθένειες όπως καρκίνος, φυματίωση κ.α.
  • Αιμορραγική διάθεση (π.χ. αιμορροφιλία)

Αν δεν είστε σίγουρη, συμβουλευτείτε το γιατρό ή την αισθητικό σας.Μην αμελείτε ποτέ τις αντενδείξεις, ενώ σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίδρασης συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

 Σημαντική Διευκρίνιση

Τα υψίσυχνα όπως και κάθε ηλεκτρική συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φλεγμονές, ανοιχτές πληγές και άλλες γενικές αντενδείξεις όπως ανέφερα παραπάνω. Στις οδηγίες χρήσης της συσκευής μπορεί να αναφέρεται η χρήση σε φλεγμονές ή άλλες δερματικές παθήσεις. Οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν εξαιρέσεις και πρέπει να αποφασίζονται αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένο ιατρό (δερματολόγο) κατά περίπτωση.

Ψάχνεις να αγοράσεις υψίσυχνα; Δες εδώ.
Η καλύτερη τιμή της αγοράς, από το AlexEshop.com

Comments

Leave a Reply