Ακρυλικό στο Σπίτι – Κάντο μόνη σου

ακρυλικόΑκρυλικό στο σπίτι. Κάνε τεχνητά νύχια στο σπίτι, μόνη σου. Μένουμε σπίτι – Μένουμε όμορφες. Η σειρά άρθρων του Alex Make Me Pretty για να μείνετε όμορφη τώρα που όλοι, μένουμε σπίτι. Φυσικά, το να το κάνεις μόνη σου δεν υποκαθιστά ποτέ τον επαγγελματία. Αλλά για τώρα που δε μπορείς να επισκεφτείς έναν επαγγελματία, η καλύτερη λύση είναι… κάντο μόνη σου!

Τα τεχνητά νύχια δεν είναι εύκολα. Αρκετοί επαγγελματίες κάνουν ακόμη και 1 ή 2 χρόνια για να εξασκήσουν τη τεχνική τους. Μη περιμένεις ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς σου θα είναι καν κοντά στον επαγγελματία. Όμως, με τον ελεύθερο χρόνο που έχεις, μπορείς να πειραματιστείς και να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου.

 

Τεχνητά Νύχια – Ακρυλικό στο Σπίτι

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Πατήστε σε κάθε υλικό για να δείτε αναλυτικά το κάθε προϊόν!

Διαδικασία

Πρώτα κάνουμε το manicure, χρησιμοποιώντας το κοφτάκι και το pusher. Με το pusher ανασηκώνουμε τα επωνύχια (πετσάκια) και μετά με το κόφτη επωνυχίων τα κόβουμε. Αυτό γίνεται για να έχουμε αρκετό ελεύθερο νύχι και να μην πέσει το υλικό πάνω στα επωνύχια.

Μετά λιμάρουμε το νύχι και περνάμε με το μπάφερ (μπαφάρουμε) τη πλάκα του νυχιού για να κάτσει καλά το υλικό μας.

Βάζουμε τη φόρμα κάτω από το νύχι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, για να μπορέσουμε να χτίσουμε με το ακρυλικό.

ακρυλικόΣκουπίζουμε με χαρτάκια κυτταρίνης ή με ένα πινέλο ή με πετσέτα που δεν αφήνει χνούδια το νύχι και περνάμε primer. Αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά για 4-5 λεπτά.

Βάζουμε στο βαζάκι ακρυλικού ή σε ένα σφηνοπότηρο λίγο από το υγρό. Βουτάμε το πινέλο λίγο στο υγρό και μετά το ακουμπάμε στη σκόνη ακρυλικού μέχρι να γίνει μία μπίλια. Απλώνουμε το υλικό πάνω στο νύχι και συνεχίζουμε μέχρι το σημείο που θέλουμε. Επαναλαμβάνουμε και χτίζουμε το νύχι σε ότι μήκος θέλουμε.

Αφαιρούμε τις φόρμες τεχνητών και με τη λίμα διαμορφώνουμε τα νύχια στο επιθυμητό σχήμα.

Μπαφάρουμε την επιφάνεια και βάφουμε με ημιμόνιμα βερνίκια.

Καλή επιτυχία 🙂

Για το βάψιμο με ημιμόνιμα βερνίκια, μπορείς να δεις το σχετικό άρθρο, DYI: Ημιμόνιμο Μανικιούρ στο σπίτι.

Για την αφαίρεση των τεχνητών, θα χρειαστείς αρκετή λίμα και υπομονή. Διαφορετικά ένα μικρό τροχό σαν αυτόν και κεραμικό φρεζάκι σαν αυτό εδώ.

Comments

Leave a Reply